Assalamualaikum Dan Selamat Sejahtera Kepada Pembaca Semua

Website : Kedai Maya
Web Hosting : Tapak Meletakkan Website
Domain Name : Nama Kedai Anda
Autoresponder : Hantu Raya

Di atas adalah perkataan-perkataan yang selalu anda dengar di dalam internet. Perkara-perkara di atas amat penting kepada webmaster, pengusaha produk, peniaga produk/barang, perniagaan perkhidmatan, pengilang, peniaga makanan segera, perkapalan, import dan eksport, internet marketer, untuk menjalankan bisnes mereka. Samaada produk digital atau fizikal. Mereka semua memerlukan website, tidak kira website mereka cantik ataupun tidak, mereka tetap memerlukannya.

Kita sebagai pengguna mestilah bijak bagaimana untuk membuat keputusan samaada untuk membuat website ataupun tidak. Sekiranya ingin membuat website sendiri mestilah mempunyai 'Guru' yang betul. Jika tidak mahu membuat website, anda boleh jalankan bisnes anda secara Offline. Berjumpa dengan orang ramai untuk promosikan bisnes anda.

Ramai antara pengusaha-pengusaha perniagaan internet yang bukan sahaja gagal untuk mengembangkan perniagaan mereka @ tidak berjaya menambahkan pendapatan sampingan, tetapi mereka berhabis duit lebih banyak daripada apa yang masuk ke dalam poket mereka. Hanya sedikit sahaja yang benar-benar berjaya menjana pendapatan dari internet ini.

Satu kajian terperinci mengenai orang2 yang berjaya mengaut keuntungan dari internet ini mendapati, perniagaan mereka kebanyakannya berjalan secara autopilot mod. Maknanya ia berjalan dengan sendirinya. Jika mereka terbabit dalam program networking @ MLM, perniagaan itu berkembang dengan sendirinya. Jika mereka terbabit dalam perniagaan produk fizikal, semua urusan jual beli akan diuruskan oleh website mereka.

Mereka ini memiliki banyak masa terluang tetapi duit masih mengalir masuk seperti air mengalir ke dalam rumah mereka ini mempunyai beberapa kriteria hebat, tetapi terdapat beberapa kesamaan antara mereka diantaranya :-

Pertama : Mereka semua tahu bagaimana membuat website
Jika anda tahu membuat website, maka dengan mudah anda boleh memasarkan apa jua perniagaan yang anda miliki. Bukan satu perniagaan, malah berbagai-bagai jenis perniagaan. Tidak perlu mengupah oarang lain membuat webiste untuk anda. Malah anda jadi orang yang terawal dapat menyampaikan maklumat tersebut terus kepada orang lain.

Kedua : Semua mereka yang berjaya tahu menggunakan Autoresponder.
Autoresponder adalah tempat untuk anda mengumpulkan pengikut (subscriber,follower,list) dan juga alat untuk menghantar email kepada pengikut anda. Jika anda berjaya menguasai ilmu membuat email berjadual ini (atau email kempen) maka anda sudah berjaya menjadikan perniagaan anda secara autopilot - bergerak sendiri dan hasilnya amat berkesan.

Ketiga : Semua mereka tahu membuat marketing di internet
Marketing adalah alat untuk menyebarkan perniagaan kita, tanpa marketing ia tidaka akan diketahui oleh orang lain. Inilah kriteria yang wajib dimiliki oleh seseorang yang ingin menjana pendapatan melalui internet. Tiadak kira apa jua perniagaan yang mereka lakukan, samaada MLM, affiliate program, jual barang sendiri, memasarkan perkhidmatan sendiri, mereka tidak boleh lari dari perkara tersebut dan mesti menguasainya.

Jadi, di dalam blog ini menyediakan pelajaran kepada anda untuk menguasai bidang-bidang tersebut secara PERCUMA!!. Anda perlu subscribe blog ini dahulu kerana setiap minggu akan ada perkara baru yang akan saya beritahu di dalam blog ini.

Anda ikut bulat-bulat, langkah demi langkah, satu persatu maklumat dari blog ini..

p.s. Anda di kehendaki subscribe blog saya ini supaya anda boleh di'update' setiap masa apabila saya masukkan entry baru di lain masa.

Klik pada 'subscribe to post', jangan lupa untuk daftar dalam 'sign in' dan tolong sebarkan blog saya pada rakan-rakan anda.


Semoga Berjaya!!

Daripada:
Moha Hairi
01132529979

Thursday, October 6, 2011

Bahagian 10: Membuat link diantara website yang anda miliki. Lihat Video AutoMLMAnda buat website dan online marketing

Bahagian 11: Cara membina logo, banner atau header anda sendiri. Lihat Video AutoMLMAnda buat website dan online marketingP.S. 3 cara untuk untuk anda mengikuti blog saya ini, iaitu dengan 'subscribe', 'sign in' untuk jadi follower dan jangan lupa jemput rakan-rakan layari blog saya. k..

No comments:

Post a Comment